Reis rond de wereld in 80 dagen

Jeppe Remy kwam op 14 februari 2023 langs in de Pinta als gastspreker. Hij vertelde over zijn reis naar Colombia dat hij maakte na zijn studies en de reis dat hij maakte naar Ierland tijdens Erasmus. Zijn reis heette hij ‘reis rond de wereld in 80 dagen’. 

Heb jij al eens gehoord van een alleenstaande reis naar de andere kant van de wereld? Jeppe heeft het ervaren. Hij maakte die reis omdat hij na zijn studies niet wist wat hij wou doen voor werk later. Dus besloot Jeppe om uit zijn comfort zone te stappen en een reis te maken naar Colombia! Er zijn twee soorten reizigers namelijk de reiziger die alles plant voor hij op reis gaat en de reiziger die niets plant en gewoon go with the flow gaat. Jeppe besloot om niets te plannen en gewoon te gaan. Het enige dat hij heeft gepland was zijn budget. 

Hij heeft goeie en slechte ervaringen gehad tijdens zijn reis. Enkele slechte ervaringen was dat hij de taal niet sprak. Ook dat hij zich veel alleen en eenzaam voelde. Het tijdverschil was even wennen voor hem. Het was een vermoeide reis aangezien hij niets had gepland en dagelijks 1001 keuzes moest maken. Ook vermoeiend aangezien hij constant de beste versie van zijn eigen moest spelen en moest socializen met de lokale bevolking. Eenzaamheid heeft hij zeker ervaren aangezien hij constant van plek naar plek moest trekken waardoor hij moeilijk vrienden kon maken. Gelukkig waren er ook goeie ervaringen zoals leren hoe je op je eigen benen moet staan. Je leert je geld optimaal beheren. Hij kwam veel in confrontatie met zijn eigen waardoor hij nu veel sterker en matuurder is terug gekeerd.

Het was een inspirerende spreker omdat ik zelf van plan ben om zo een reis te maken. De reis op Erasmus naar Ierland sprak mij niet aan, maar de reis naar Colombia sprak mij ontzettend veel aan. Ik heb heel wat tips meegekregen zoals: een week budget voorbereiden en niet een maandbudget, luisteren naar je instinct omdat het meestal de waarheid spreekt, etc. Je ziet hoe hij daar stond, vol zelfvertrouwen en volmaakt. Dat wens ik ook te bereiken als ik na mijn studies zo een reis zal maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *