Visual storytelling over toerisme

Op 16 december 2022 presenteerden de leerlingen van de richting Toerisme in De Penta een land dat ze willekeurig mochten kiezen. De leerlingen van Netwerk economie, inclusief ik, moesten 3 presentaties meevolgen zodat we notities konden nemen om dan onze visual storytelling te maken in Drawify.

 

 

De eerste presentatie die ik mee volgde ging over het land Letland die gepresenteerd werd door Daria Lievens, Niels Totelet en Emma Verhaeghe. Spijtig genoeg was Niels afwezig. ze legden volgende onderwerpen uit: algemene info over het land, toerisme en interculturele communicatie.

 

 

Letland telt 1,8 miljoen inwoners. De oppervlakte van het land bedraagt 64 589 km². De taal dat ze daar spreken is Lets en de belangrijkste stad en ook wel de hoofdstad is Riga. 35% van de bevolking woont in Riga en staat bekent voor hun Art-nouveau. Letland bevindt zich in Europa dus de munteenheid is Euro. De bevolking is tamelijk groot qua lengte. Een leuk weetje is dat het land voor 50% uit bos bestaat. De zon schijnt zo een 20 uur in de zomer!

 

 

Er is veel toerisme in Letland. In 2017 waren de cijfers in het kader van toerisme 7,726 toeristen en in 2018 7,775 miljoen toeristen. Toerisme stijgt duidelijk ieder jaar. Waarom gaan toeristen naar Letland? Vooral voor Art-nouveau, natuur en wellness. Op 23 juni vieren ze ligo midsummer’s night. De bevolking gaan dan bloemen en planten plukken, dansen rond een kampvuur, boeketjes maken en samen eten en genieten. Een andere bekende toeristische plaats is De Suiti van Alsunga. Dat is een katholieke gemeenschap in Protestants Letland. Ze hebben unieke tradities en levenswijze. Ook hebben ze een speciale manier van zingen.

 

 

Op cultureelcompas scoort België hoger op alle aspecten dan Letland. De grootste verschillen zitten in masculiniteit en indulgance. Gelijkere rollen voor beide genders en sobere ingesteldheid. 

 

 

Link Drawify

Land: Letland

De volgende presentatie werd gepresenteerd door 3 vrouwen namelijk: Florentine Moës, Julie Polet en Rachel Van den Elzen. Het land dat ze presenteerden was Colombia! Zoals bij de vorige presentatie zullen ze het hebben over volgende onderwerpen: algemene info over het land, het toerisme en over de interculturele communicatie.

 

 

De hoofdstad is Bogota en de stad telt maar liefst 11 miljoen inwoners. De officiële taal is Spaans. De munteenheid is de Colombiaanse peso. Colombia telt zo een 50 miljoen inwonders. De oppervlakte van het land is meer dan 1 miljoen km² en staat gelijk aan 37 keer België. Hun politiek systeem is een Presidentiële republiek. Het geloof is Rooms-katholiek. De 5 belangrijkste steden van Colombia zijn Bogota, Medellin, Cali, Barranquilla en Bucaramanga.

 

 

Colombia is een zeer populair en ook gevaarlijk land waardoor er niet super veel toerisme is vergeleken met Letland. In 2017 waren er 4 miljoen toeristen geteld en in 2018 zo een 4,4 miljoen waar we uit kunnen concluderen dan toerisme aan het stijgen is beetje per beetje. De toeristen komen voornamelijk uit VS, Venezuela, Mexico en Peru. Waarom komen toeristen naar Colombia? Voor hun koloniale architectuur, natuur en musea. Koloniale architectuur vind je vooral in de stad Cartagena. Op natuur vlak raden ze u aan om naar de Caribische kust, Amazonewoud, Koffiedriehoek en el desierto de la Tatacoa te gaan. Er zijn 3 aanraders als het op musea komt, namelijk el museo del Oro, museo Nacional de Colombia en el museo Botero.

 

 

Ook is er incoming toerisme van de volgende zaken. Het zijn visuele vormen van cultuur namelijk muziek, eten en drinken en kunst. Bij muziek is Salsa, Vallenato en Cumbia heel populair. Op vlak van eten en drinken zijn de Colombianen heel trots op hun koffie. Andere bekende gerechten zijn Bandeja Paisa, Arepas en Sancocho. Street art en het Colombiaanse handwerk zijn vormen van hun kunst. Een bekende artiest is Fernando Botera. 

 

 

Link Drawify

Land: Colombia

De laatste presentatie die ik mee volgde ging over Thailand. Een land die ik persoonlijk zelf heel graag wil gaan bezichtigen ooit. Het land heeft een oppervlakte van 513 120 km². De taal die ze spreken is Thais en de hoofdstad is Bangkok. Belangrijkste steden zijn Chiang Mai, Pattaya, Phuket en Krabi.

 

 

Er is enorm veel toerisme is Thailand die ieder jaar weer stijgt. Zo waren de cijfers tussen 2005 en 2021 gestegen tot 39,92 miljoen toeristen! Een populaire toeristische plaats is Khao Sok National Park. Daar kan je grotten gaan bezoeken en dieren zoals tijgers, olifanten en nog veel meer. Je vaart er met een boot en je kan enkele dagen in een hut overnachten. Een andere toeristische plaats is The Grand Palace in Bangkok. Het was de voormalige verblijfplaats van de koning en word nog gebruikt voor heel speciale gelegenheden.

 

 

Er zijn ook veel visuele vormen van cultuur zoals de Wai. Dat is een typische begroeting of bedanking tussen het Thaise volk. Ook zijn de festivals daar heel populair zoals Chiang Mai flower festival, Songkran festival en Loy Krathong. Eten en drinken is een must als je het land gaat bezoeken. Zo heb je enkele populaire gerechten zoals tod manpla, pad krapao kai, massaman kai, etc.

 

 

Link Drawify

Land: Thailand

 

Het was een andere manier om samen te vatten. Uiteindelijk is het niets voor mij. Er kruipt veel te veel tijd bij het maken van de tekening dan als je het schrijvend samenvat op een blad. Uiteindelijk zal ik het nog moeten gebruiken waardoor ik toch een skill heb meegekregen, maar zal het tekenen toch proberen verwijden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *