Onderwijs

 

Kinderen zagen en klagen over school omdat het te veel is voor hun en daar bedoel ik mee dat 8 uur zittend op de bank niet menselijk is en ziek maakt. HET ONDERWIJSSYSTEEM MAAKT SCHOOLMOE!!! Na school nog 1 à 2 uur per dag studeren is er nog eens te veel aan en daarna is hun dag voorbij!

 

 

Mijn visie hoe het beter zou zijn: Minder uren les en meer tijd voor creativiteit, sociale activiteiten en beweging is pas gezond en draagt bij tot een betere wereld. Een verplichting van 3 uur per dag, 6 dagen op 7, is zeker haalbaar en we gaan er niet dommer op worden, integendeel. We moeten de creativiteit met de vakken combineren om de lessen leuker te maken en niet iedere dag op een stoel zitten. Vrijheid is zo belangrijk , een mens moet zich kunnen ontplooien. Het systeem heden ten dage heeft niets van toekomst voor de volgende generaties dus een verandering in een systeem is OPTIMAAL!! Men moet ruimte en tijd creëren om ons ten volle te kunnen ontplooien zodat we gezonde volwassenen worden en niet het patroon van vandaag blijven aanhouden, tenslotte heeft elk mens maar 1 leven en het woord “genieten” en “plezier” bestaat ook nog. Gelukkig zijn en gezond zijn is het allerbelangrijkste en de kern van het leven. Voor diegenen die dat zouden vergeten zijn of nooit gekend hebben zou de verandering in het onderwijs systeem SUPER goed doen!

 

 

Mijn denkbeeld is dat we uit dit oude patroon moeten stappen van een materialistische wereld, waar geld voor alles nodig is en zodoende altijd in het tekort leven en denken, met als gevolg dat er aan iedereen te hoge eisen worden opgelegd, waaronder de kinderen van nu, ditzelfde systeem dragen van hun ouders. Door de opvoeding en ook door het onderwijs die maar blijft in dit oude , niet toekomstgerichte ziekelijk patroon blijft hangen!!!! Zo zijn er heel veel met burn-outs die de stress niet meer aankunnen, psychische problemen hebben, en niet kunnen meedraaien in dit te veel eisend systeem!!! Met meer en meer ernstige gevolgen zoals zelfmoord! Zo kan de wereld zoals het nu draait, niet blijven draaien!!! Zowel op economisch, sociaal, etc vlak moet alles veranderen!! Het onderwijs draagt daar ook veel verantwoordelijkheid in mee, en zou beter de gevorderde landen, als de Scandinavische landen volgen, die minder presteeruren per dag inlassen, voor het algemeen welzijn van hun volk! Binnen een jaar of 15 draait alles toch anders, LESS IS MORE!!!

 

 

De jeugd van heden moet daar verandering in brengen!! Zodat er nog geleefd kan worden, en genoten worden van de kleine dingen!! Het onderwijs moet een ander systeem hebben zodat het voor allemaal haalbaar is, te kunnen functioneren in deze maatschappij, die stap per stap, heel traag aan het veranderen is!! Maak verandering aan ons onderwijs om de kinderen wijzer te maken!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *